Vacature Data Scientist Commercial Analytics Den Haag


Over het bedrijf:

Bedrijfsnaam: KPN
Bedrijfsprofiel: Wie zijn wij?

Binnen KPN is team Commercial Analytics (CA) verantwoordelijk voor het managen en verhogen van de klantwaarde van alle consumenten. CA geeft richting aan beslissingen over klantstrategieën en als afgeleide daarvan campagnestrategieën. Het team bestaat uit 15 ambitieuze data scientists en data engineers die in staat zijn uit complexe data relevante business inzichten te creëren. Het team ontwikkelt daarnaast voorspelmodellen voor klantgedrag die ingezet worden in omni-channel campaigning. CA denkt vanuit de klant!

Provincie: Zuid-Holland
Plaats: Den Haag

Functieomschrijving:

Wil jij als Data Scientist koersbepalend zijn in het realiseren van klantstrategien? Wordt het jouw missie de klantwaarde te verhogen?

Jouw rol als Data Scientist

Je houdt je bezig met het analyseren van klantgegevens, het bouwen van modellen en het interpreteren je resultaten op basis waarvan je advies geeft aan de business. Op basis van scherpe analyses geef je objectief, fact-based en cruciaal advies aan de commercile afdelingen binnen KPN.

Als Senior Data Scientist ben je verantwoordelijk voor:

Analyseren van (offline en online) klantdata;
Bouwen van modellen en deze gebruiken ten behoeve van besluitvorming en klantinteractie;
Vertalen van de uitkomsten van klantanalyses en modellen naar hun relatieve belang in het bereiken van de strategische doelen van KPN;
Beoordelen van vragen vanuit de business op toegevoegde waarde in relatie tot het bereiken van de business doelstellingen;
Mede verantwoordelijk voor de waarde optimalisatie van de klantenbase van o.a. KPN, Xs4all en Telfort;
Naast het uitvoeren van scherpe analyses ben je ook adviseur die continu in contact staat met de business.

Vereiste vaardigheden:

Gewenste eigenschappen

Wij bieden: Wat bieden wij? Werken bij een van de grootste bedrijven van Nederland in een zeer uitdagende innovatiemarkt en een kans om invloed te hebben op de belangrijkste business beslissingen. Een jaarcontract met intentie je contract na dat jaar om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 37-urige werkweek, een toeslag van 12,5% van je bruto maandsalaris (CAO budget), vergoeding reiskosten woning-werk, mobiele telefoon en laptop, 50% korting op KPN producten en diensten, uitstekende pensioenvoorwaarden en meer. Goede doorgroei- en opleidingsmogelijkheden (KPN Academy) en een persoonlijk opleidingsbudget van € 1.000, -. Sterker nog, we verwachten van jou dat jij je blijft ontwikkelen!

Sector: ICT, Automatisering

Functie: Marketing PR communicatie

Opleidingsniveau: Universitair

Dienstverband: Fulltime

Reageren op deze vacature